Fisksoppa med fänkål och saffran

Fisksoppa med fänkål och saffran

30 min Huvudrätt
En smakrik och krämig fisksoppa med både färsk fänkål och fänkålsfrön. Den är lätt- och snabblagad och passar bra när man många.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär fisken i bitar. Skiva purjolöken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en stor gryta.
  • Tillsätt saffran och fänkålsfrön och låt fräsa med 1-2 min. Häll ner tomater, grädde, vatten och fiskfond.
  • Koka upp och lägg ner fisken. Låt koka på svag värme 4-5 min. Smaka ev av med salt. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

525 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Laxfilé
200 g
Torskfilé
200 g
Liten purjolök
1
Fänkål
½
1 msk
Saffran, 0,5 g
1 pkt
Stötta hela fänkålsfrön
½ tsk
Krossade tomater, ca 400 g
1 burk
2½ dl
Vatten
5 dl
Fiskfond
1½ msk
Salt
ev ½ tsk