Grön laxsoppa

Grön laxsoppa

Betyg

(133 st)

Laxsoppa med räkor, purjolök, spenat och vitt vin - mycket gott! Det går bra att byta laxen mot annan fisk om man vill.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g fiskfiléer av sej eller lax
  • 100 g skalade räkor
  • 2 purjolökar
  • 250 g bladspenat
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Grovhacka spenaten. Fräs purjolök och spenat i smör i en stor gryta. Häll i buljong, vin och grädde. Låt koka upp. Salta och peppra på fisken och lägg ner den i grytan. Låt soppan koka ca 5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.

Tips:

Vinet kan ersättas med lite citron (1 dl vin = 1 msk pressad citronsaft + 5 msk vatten)

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem