Fiskgryta med fänkål och chili

Fiskgryta med fänkål och chili

30 min Huvudrätt
Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskgryta-med-fankal-och-chili/

Gör så här

  • Skala och koka potatisen.
  • Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen.
  • Fräs lök och fänkål i smör i en gryta. Tillsätt fisk och övriga ingredienser.
  • Koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min.
  • Servera grytan med kokt potatis.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Koljafilé, eller torskfilé
400 g
Gul lök
1
Fänkål
250 g
Konserverade körsbärstomater
400 g
2 dl
Vatten
1 dl
Pressad saft av citron
1 msk
Fiskbuljong
1 tärning
Lagerblad
2
Salt
½ tsk
Hackad färsk chili
½ msk
Strimlad färsk basilika
2 msk
Potatis
750 g