Fiskgryta med fänkål och chili

Fiskgryta med fänkål och chili

Betyg

(152 st)

Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g koljafiléer, eller torskfilé
  • 1 gul lök
  • 250 g fänkål
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 1 dl vatten
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 lagerblad
  • ½ tsk salt
  • ½ msk hackad färsk chili
  • 2 msk strimlad färsk basilika
  • 750 g potatis

Gör så här:

Gör så här:

Skala och koka potatisen. Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en gryta. Tillsätt fisk och övriga ingredienser. Koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min. Servera grytan med kokt potatis.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem