Fiskgryta med fänkål och chili

Fiskgryta med fänkål och chili

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(235 st)

Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g koljafilé, eller torskfilé
  • 1 gul lök
  • 250 g fänkål
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 lagerblad
  • ½ tsk salt
  • ½ msk hackad färsk chili
  • 2 msk strimlad färsk basilika
  • 750 g potatis

Gör så här

Gör så här

Skala och koka potatisen. Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en gryta. Tillsätt fisk och övriga ingredienser. Koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min. Servera grytan med kokt potatis.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa: