Fiskgryta

Fiskgryta

20 min Huvudrätt
Här är ett recept på en rykande varm fiskgryta med härlig smak av tomat och inslag av saffran. Välj fisk som du tycker om och blanda gärna olika fisksorter efter säsong. Fiskgryta passar både till vardags och enklare tillställningar med vänner och familj! 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela fisken i mindre bitar. Salta och peppra. Skär purjolöken i centimetertjocka skivor.
  • Smält smör i en stekgryta och fräs purjolöken mjuk. Rör ner crème fraiche och vatten.
  • Tillsätt fisken och sjud under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Klyfta tomaterna och strö över fiskgrytan. Toppa ev med lite färska örter och servera med kokt ris.
Klart!
Energi:

603 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Purjolök
1
1 msk
2 dl
Vatten
1 dl
Cocktailtomater
125 g
Till servering:
Kokt ris
4 port