Torskgryta
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
En härlig torskgryta med saffran, fänkål, purjolök, spenat och grädde. Denna lättlagade torskgryta toppas med fina räkor och färska örter precis innan servering. Njut av din torskgryta med krispig baguette.
Ingredienser
Torskfilé
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Purjolök
|
1 |
Fänkål
|
1 |
Morot
|
200 g |
2 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Saffran
|
½ g |
Vitt vin
|
2 dl |
Passerade tomater
|
400 g |
Vatten
|
5 dl |
Koncentrerad skaldjursfond
|
2 msk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
3 dl | |
Babyspenat
|
100 g |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Skalade räkor
|
200 g |
---|---|
Färsk dill
|
|
Surdegsbaguette
|
1 |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
863 kcal
Energidistribution % | Energifördelning: per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10 g |
Protein: | 20,8 | 44,1 g |
Fett: | 46,8 | 45,7 g |
Kolhydrater: | 28,4 | 60,3 g |

