Lax med röd curry, ärter och spenat

Lax med röd curry, ärter och spenat

30 min
Huvudrätt
Snabb och lättlagad lax. Gräddig och lätt på en och samma gång, med syrad grädde, röd currypasta och spenat. Servera laxrätten med ris och lime.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-rod-curry-arter-och-spenat/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt runt om på hög värme i en stekpanna. Tillsätt sojan och lägg upp laxen på ett fat.
  • Skala och hacka vitlök och ingefära. Fräs dem i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt grädden och currypasta och koka på svag värme ca 5 min.
  • Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner. Låt koka 1-2 min. Smaka av med salt och rör ner ärter och spenat. Låt allt bli varmt.
  • Lägg ner laxbitarna och servera med limeklyftor och basmatiris.
Klart!
Energi:

784 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Japansk soja
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Färsk ingefära, ca 2 cm
30 g
2 msk
Syrad grädde 30%
3 dl
Röd currypasta
1 tsk
Majsstärkelse
½ msk
Salt
½ tsk
Frysta ärter
3 dl
Babyspenat
100 g
Basmatiris
3 dl
Lime i klyftor
1