Lax med röd curry, ärter och spenat

Lax med röd curry, ärter och spenat

Betyg

(18 st)

Snabb och lättlagad lax. Gräddig och lätt på en och samma gång, med gräddmjölk, röd currypasta och spenat. Servera den färdiga laxrätten med ris och lime.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 3 dl basmatiris
  • 1 lime i klyftor

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt runt om på hög värme i en stekpanna. Tillsätt sojan och lägg upp laxen på ett fat. Skala och hacka vitlök och ingefära. Fräs dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt gräddmjölk och currypasta och koka på svag värme ca 5 min. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner. Låt koka 1-2 min. Smaka av med salt och rör ner ärter och spenat. Låt allt bli varmt. Lägg ner laxbitarna och servera med limeklyftor och basmatiris.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem