Lax med röd curry, ärter och spenat

Lax med röd curry, ärter och spenat

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Snabb och lättlagad lax. Gräddig och lätt på en och samma gång, med gräddmjölk, röd currypasta och spenat. Servera den färdiga laxrätten med ris och lime.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 3 dl basmatiris
  • 1 lime i klyftor

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt runt om på hög värme i en stekpanna. Tillsätt sojan och lägg upp laxen på ett fat. Skala och hacka vitlök och ingefära. Fräs dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt gräddmjölk och currypasta och koka på svag värme ca 5 min. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner. Låt koka 1-2 min. Smaka av med salt och rör ner ärter och spenat. Låt allt bli varmt. Lägg ner laxbitarna och servera med limeklyftor och basmatiris.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem