Sydfransk fiskgryta

Sydfransk fiskgryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(96 st)

30 min

En riktig färg- och smakfest. Variera med den fisk du får tag i eller som är aktuell för säsongen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg potatis
  • 1 baguette, gärna vitlöksbaguette

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Skala räkorna. Skär fisken i stora bitar.
  2. Strimla purjolöken och fänkålen. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp.
  3. Lägg i fisken och låt sjuda på svag värme ca 5 min. Smaksätt med apelsinskal, vitlök och timjan.
  4. Toppa med räkor och lite färsk timjan. Servera grytan med potatis och bröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa: