Sydfransk fiskgryta
Budget

Sydfransk fiskgryta

30 min Huvudrätt
En riktig färg- och smakfest. Variera med den fisk du får tag i eller som är aktuell för säsongen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och koka potatisen. Skala räkorna. Skär fisken i stora bitar.
  • Strimla purjolöken och fänkålen. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp.
  • Lägg i fisken och låt sjuda på svag värme ca 5 min. Smaksätt med apelsinskal, vitlök och timjan.
  • Toppa med räkor och lite färsk timjan. Servera grytan med kokt potatis och ev bröd.
Klart!

Näringsvärden, per portion exkl. bröd

Energi:

445 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Räkor med skal
400 g
Sejfilé
400 g
Purjolök
1
Stor fänkål
1
1 msk
Fiskbuljong
2½ dl
2 dl
Apelsin, finrivet skal
½
Vitlöksklyfta, finriven
1
Hackad färsk timjan
2 msk
Till servering:
Potatis
1 kg
Baguette, gärna vitlöksbaguette
ev 1