Sydfransk fiskgryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En riktig färg- och smakfest. Variera med den fisk du får tag i eller som är aktuell för säsongen.
Ingredienser
Saffran
|
1 kuvert |
---|---|
Apelsin
|
1 |
Bananschalottenlökar
|
3 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Morötter
|
3 |
Fänkål
|
1 |
2 msk | |
Fänkålsfrön
|
1 msk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Tomatpuré
|
2 msk |
Vitt vin
|
2 dl |
Skaldjursfond
|
2 msk |
Vatten
|
1 liter |
Krossade tomater
|
400 g |
Torskrygg
|
300 g |
Lax
|
300 g |
Färska blåmusslor
|
1 kg |
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk timjan
|
1 kruka |
Rouille:
Vitlöksklyfta
|
1 |
---|---|
Formbröd
|
2 skivor |
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
Saffran
|
1 pkt |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Majonnäs
|
1 dl |
2 dl |
Gör så här
Rouille:

