Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

40 min Huvudrätt
Risoni är risformad pasta som ger fyllighet till den här krämiga friskgrytan. Toppa med avokado och servera stolt den här färg- och smaksprakande rätten!
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

  • Koka risoni enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta utan att den tar färg.
  • Tillsätt saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min. Rör ner den syrade grädden och sjud ytterligare ca 5 min.
  • Tärna fisken. Dela broccolin i små buketter. Lägg ner broccoli och fisk i grytan. Låt sjuda ca 5 min.
  • Rör i räkor, sockerärter och risoni. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela, kärna ur och tärna avokadon. Toppa grytan med avokado.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Torskfilé
200 g
Laxfilé
200 g
Gul lök
1
Risoni
1 dl
2 msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Grönsaksbuljong
3 dl
Torrt vitt vin
1 dl
3 dl
Broccoli
250 g
Skalade räkor
1 dl
Sockerärter
150 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Avokados
2