Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

Fiskgryta med saffran, räkor och avokado

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Risoni är risformad pasta som ger fyllighet till den här krämiga friskgrytan. Toppa med avokado och servera stolt den här färg- och smaksprakande rätten!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 avokado

Gör så här

Gör så här

  1. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta utan att den tar färg.
  3. Tillsätt saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min. Rör ner den syrade grädden och sjud ytterligare ca 5 min.
  4. Tärna fisken. Dela broccolin i små buketter. Lägg ner broccoli och fisk i grytan. Låt sjuda ca 5 min.
  5. Rör i räkor, sockerärter och risoni. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela, kärna ur och tärna avokadon. Toppa grytan med avokado.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 47 g

Skriv ut

Källa: