Festlig tårta
1 tim
Fika
•
Lite frasig i kanterna och mjukseg i mitten. Med luftig vaniljgrädde och fulladdad med svenska bär, är detta rena drömtårtan - som dessutom är glutenfri. Variera bären efter säsong!
Ingredienser
Tårtbottnar:
|
Äggvitor
|
4 |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
4 dl |
|
Hasselnötsmjöl, ca 7 dl
|
300 g |
|
Kokosflingor, ca 3 dl
|
100 g |
| 2 msk |
Fyllning och topping:
| 5 dl | |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Hallon
|
5 dl |
|
Blandade färska bär
|
1 liter |
Gör så här
Tårtbottnar:
Fyllning och topping:
Markera receptet som tillagat
För en ännu fluffigare tårta, vispa ihop 5 dl vispgrädde med 250 g färskost. Smaksätt med 1 dl dulche de leche och 1 krm vaniljpulver.
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per bit
Energi:
519 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7 g |
| Protein: | 5 % | 6,4 g |
| Fett: | 69,5 % | 40,8 g |
| Kolhydrater: | 25,5 % | 32,6 g |