Enchilada med grillad paprika och rostad majs

Enchilada med grillad paprika och rostad majs

45 min Huvudrätt
En texmex-rätt i höstiga tecken. När svampen i skogen tryter går det fint med odlad sådan. Välj gärna skogschampinjoner, de smakar mer än vad de vanliga gör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enchilda-med-chipotle-och-rostad-majs/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Blanda cottage cheese med kryddorna.
  • Hacka svampen grovt och vitlöken fint. Bryn färsen i smör-&rapsolja ca 5 min. Tillsätt svampen och löken. Stek ytterligare 3 min. Blanda ned chilisåsen. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela färsen på tortillabröden och klicka på cottage cheese. Rulla ihop till rullar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka tomaterna och lägg ovanpå. Toppa med osten.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min tills rullarna har fått fin färg.
  • Rosta majskornen i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 5 min till gyllene färg.
  • Lägg majsen på enchiladan och garnera med koriander. Servera med sallad och gräddfil.
Klart!
Energi:

590 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Cottage cheese:
500 g
Chilipulver
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Färs:
Svamp, t ex skogschampinjoner
150 g
Vitlöksklyfta
1
Nötfärs
400 g
Chilisås
3 msk
Salt och svartpeppar
Stora tortillabröd, ca 20 cm i diameter
6
Topping:
150 g
Tomat
1
Rostad majs:
Majskorn
150 g
2 msk
Till servering:
Hackad färsk koriander
½ dl
Blandad grönsallad
200 g
3 dl