Enchiladas med kycklingröra

Enchiladas med kycklingröra

30 min Huvudrätt
Enchiladas liksom tacos tillhör det mexikanska köket. Enchiladas är gratinerade rullar av tortillabröd, ofta fyllda med kött eller kyckling. Välj din favorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enchiladas-med-kycklingrora/

Gör så här

  • Värm ugnen till 250°.
  • Strimla kycklingen. Skala och skiva lök och vitlök. Skiva paprika.
  • Salta och stek kycklingen i smör-&rapsolja. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek på hög värme 4–5 min.
  • Rör ner crème fraiche och sambal oelek. Koka ihop 1–2 min.
  • Fördela röran på bröden och rulla ihop.
  • Lägg dem i en ugnssäker form med skarven neråt. Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen 4–5 min, tills osten fått fin färg.
  • Servera enchiladas med gräddfil, lök och koriander.
Klart!
Energi:

801 kcal

Protein: 47 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
450 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Röd paprika
1
Salt
1 tsk
2 dl
Sambal oelek
1 tsk
Medelstora tortillabröd
8
150 g
Till servering:
3 dl
Rödlök, skivad
1
Färsk koriander