Enchilada med grillad paprika och rostad majs
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    En texmex-rätt i höstiga tecken. När svampen i skogen tryter går det fint med odlad sådan. Välj gärna skogschampinjoner, de smakar mer än vad de vanliga gör.
Ingredienser
Cottage cheese:
| 500 g | |
| 
                                            
                                                Chilipulver
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Paprikapulver
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Torkad oregano
                                            
                                     | 2 tsk | 
Färs:
| 
                                            
                                                Svamp, t ex skogschampinjoner
                                            
                                     | 150 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Nötfärs
                                            
                                     | 400 g | 
| 
                                            
                                                Chilisås
                                            
                                     | 3 msk | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                Stora tortillabröd, ca 20 cm i diameter
                                            
                                     | 6 | 
|---|
Topping:
| 150 g | |
| 
                                            
                                                Tomat
                                            
                                     | 1 | 
Rostad majs:
| 
                                            
                                                Majskorn
                                            
                                     | 150 g | 
|---|---|
| 2 msk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Hackad färsk koriander
                                            
                                     | ½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Blandad grönsallad
                                            
                                     | 200 g | 
| 3 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
574 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g | 
| Protein: | 26,7 % | 37,7 g | 
| Fett: | 49,3 % | 32 g | 
| Kolhydrater: | 24 % | 33,9 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp)