Enchilada med grillad paprika och rostad majs
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En texmex-rätt i höstiga tecken. När svampen i skogen tryter går det fint med odlad sådan. Välj gärna skogschampinjoner, de smakar mer än vad de vanliga gör.
Ingredienser
Cottage cheese:
| 500 g | |
|
Chilipulver
|
2 tsk |
|
Malen spiskummin
|
2 tsk |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Torkad oregano
|
2 tsk |
Färs:
|
Svamp, t ex skogschampinjoner
|
150 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Nötfärs
|
400 g |
|
Chilisås
|
3 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Stora tortillabröd, ca 20 cm i diameter
|
6 |
|---|
Topping:
| 150 g | |
|
Tomat
|
1 |
Rostad majs:
|
Majskorn
|
150 g |
|---|---|
| 2 msk |
Till servering:
|
Hackad färsk koriander
|
½ dl |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
200 g |
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
574 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g |
| Protein: | 26,7 % | 37,7 g |
| Fett: | 49,3 % | 32 g |
| Kolhydrater: | 24 % | 33,9 g |