Egg florentine
40 min
Brunch
•
Egg florentine är en klassisk brunchrätt med ursprung i det franska köket. Här serveras pocherade ägg på smörstekt spenat och rostat briochebröd, toppat med en krämig hollandaisesås och färsk gräslök. En lyxig start på dagen – perfekt till helgfrukosten!
Nytt
Ingredienser
Spenatfräs:
|
Färsk spenat
|
200 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 25 g | |
|
Salt
|
½ tsk |
Hollandaise:
| 150 g | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Vatten
|
1 msk |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
Pocherade ägg:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
Till servering:
|
Brioche
|
4 skivor |
|---|---|
|
Fint skuren färsk gräslök
|
4 msk |
Gör så här
Spenatfräs:
Hollandaise:
Pocherade ägg:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
555 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 9,4 % | 12,8 g |
| Fett: | 76,3 % | 47,9 g |
| Kolhydrater: | 14,3 % | 19,6 g |