Egg florentine
40 min
Brunch
•
&format=webp)
Egg florentine är en klassisk brunchrätt med ursprung i det franska köket. Här serveras pocherade ägg på smörstekt spenat och rostat briochebröd, toppat med en krämig hollandaisesås och färsk gräslök. En lyxig start på dagen – perfekt till helgfrukosten!
Nytt
Ingredienser
Spenatfräs:
Färsk spenat
|
200 g |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
25 g | |
Salt
|
½ tsk |
Hollandaise:
150 g | |
Äggulor
|
2 |
Vatten
|
1 msk |
Citronsaft
|
1 tsk |
Salt
|
2 krm |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Pocherade ägg:
Ägg
|
4 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Vatten
|
1 dl |
Till servering:
Brioche
|
4 skivor |
---|---|
Fint skuren färsk gräslök
|
4 msk |
Gör så här
Spenatfräs:
Hollandaise:
Pocherade ägg:
Montering:
Näringsvärden, per port
Energi:
555 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 1,4 g |
Protein: | 12,8 g |
Kolhydrater: | 19,6 g |
Fett: | 47,9 g |

