Dumplings
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Om du inte gjort egna dumplings tidigare så ska du definitivt testa det här receptet! Enkel rätt som dessutom är underbart god! Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker. De här är fyllda med smakrik fläskfärs, salladslök och kål. Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.
Ingredienser
Fyllning:
Spetskål eller vitkål
|
ca 50 g |
---|---|
Salladslökar
|
3 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Fläskfärs
|
500 g |
Strösocker
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Fisksås
|
1 msk |
Chili flakes
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Tinad wontondeg, ca 300 g
|
1 förp |
---|
Dippsås:
3 msk | |
Lime, pressad saft
|
2 |
Japansk soja
|
¾ dl |
Strösocker
|
1 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Chilistekt broccoli:
Sparrisbroccoli
|
250 g |
---|---|
2 msk | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Chili flakes
|
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
602 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,7 g |
Protein: | 21,4 % | 31,8 g |
Fett: | 48,9 % | 33,3 g |
Kolhydrater: | 29,7 % | 44 g |
Serveringsförslag:

