Dumplings
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
•
Om du inte gjort egna dumplings tidigare så ska du definitivt testa det här receptet! Enkel rätt som dessutom är underbart god! Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker. De här är fyllda med smakrik fläskfärs, salladslök och kål. Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.
Ingredienser
Fyllning:
|
Spetskål eller vitkål
|
ca 50 g |
|---|---|
|
Salladslökar
|
3 |
|
Färsk ingefära
|
50 g |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Fläskfärs
|
500 g |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Fisksås
|
1 msk |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Tinad wontondeg, ca 300 g
|
1 förp |
|---|
Dippsås:
| 3 msk | |
|
Lime, pressad saft
|
2 |
|
Japansk soja
|
¾ dl |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
Chilistekt broccoli:
|
Sparrisbroccoli
|
250 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Chili flakes
|
|
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
602 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,7 g |
| Protein: | 21,4 % | 31,8 g |
| Fett: | 48,9 % | 33,3 g |
| Kolhydrater: | 29,7 % | 44 g |