Dillkött
2 tim
Huvudrätt
•
Dillkött är en riktig svensk klassiker med kalvkött som blir mört i den sötsyrliga såsen med ättika och socker. Servera gärna med kokta eller rostade potatisar och rotfrukter.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dillsås:
Vill du ha en vit sås med hackad dill i, hoppa över momentet med att mixa såsen slät med dillstjälkar och vänd ner all hackad dill precis innan servering.
Energi:
375 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 18 g |
Ingredienser
Grytbitar av kalv
|
500 g |
---|---|
Morötter
|
2 |
Gula lökar
|
2 |
Purjolök
|
100 g |
Vitpepparkorn
|
8 |
Lagerblad
|
1 |
Köttbuljong
|
1 liter |
Dillsås:
2 msk | |
Vetemjöl
|
3 msk |
1 dl | |
Färsk dill
|
1 kruka |
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
Strösocker
|
2 msk |