Lamm i dillsky

Lamm i dillsky

Betyg

(11 st)

Enkelt recept på lamm som är inspirerat av dillkött, men här som bekväm allt-i-ett-rätt i ugnen. Maträtten är generös, gräddig och smakrik.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg benfri lammstek
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 300 g morötter
  • 2 gula lökar

Dillsky:

  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 1 dl hackad färsk dill

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en smord långpanna och stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skala morötter och lök. Skär dem ibitar och lägg runt köttet. Blanda ihop dillskyn och häll i långpannan. Stek i ytterligare 30 min. Garnera med dill.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 695 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem