Fläskfilé i örtsås

Fläskfilé i örtsås

Recept på enkel och mycket god fläskfilé i krämig sås med spenat, gräslök och dill. Fransk senap bidrar med rondör och skärpa i såsen.
Betyg (151 st)

Mitt betyg:

Fläskfilé i örtsås

Recept på enkel och mycket god fläskfilé i krämig sås med spenat, gräslök och dill. Fransk senap bidrar med rondör och skärpa i såsen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner

Sås:

  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl vatten
  • 125 g grovskuren bladspenat
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1/2 dl hackad färsk gräslök
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här:

Skär köttet i skivor. Salta, peppra och bryn det i smör i en stekpanna. Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrull. Tillsätt vatten, spenat, buljongtärning, örter och senap. Koka upp under vispning. Lägg ner köttet i såsen och låt det koka ca 5 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 24 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.