Fläskfilé i örtsås

Fläskfilé i örtsås

20 min Huvudrätt
Recept på enkel och mycket god fläskfilé i krämig sås med spenat, gräslök och dill. Fransk senap bidrar med rondör och skärpa i såsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i skivor. Salta, peppra och bryn det i smör i en stekpanna.
  • Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrull. Tillsätt vatten, spenat, buljongtärning, örter och senap.
  • Koka upp under vispning. Lägg ner köttet i såsen och låt det koka ca 5 min.
Klart!
Energi:

340 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Salt
½ tsk
Tsk vitpeppar
1
Sås:
2 dl
Vetemjöl
½ msk
Vatten
½ dl
Grovskuren bladspenat
125 g
Hönsbuljong
½ tärning
Hackad färsk gräslök
½ dl
Hackad färsk dill
1 dl
Dijonsenap
1 msk