Potatis- och dillpuré med kalvfärsbiffar

Potatis- och dillpuré med kalvfärsbiffar

30 min Huvudrätt
Ett lyxigt och underbart fluffigt potatismos som är så enkelt att göra. Här serveras det till kalvfärsbiff.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt potatisen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och dill.
  • Rör eller vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar och ev lite socker.
  • Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem på medelvärme i smör ca 3 min på varje sida.
  • Servera moset med biffarna och en tomatsallad.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Mjölig potatis
800 g
2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Salt och peppar
Kalvfärs
400 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm