Dillkött
2 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Dillkött är en riktig svensk klassiker med kalvkött som blir mört i den sötsyrliga såsen med ättika och socker. Servera gärna med kokta eller rostade potatisar och rotfrukter.
Ingredienser
Grytbitar av kalv
|
500 g |
---|---|
Morötter
|
2 |
Gula lökar
|
2 |
Purjolök
|
100 g |
Vitpepparkorn
|
8 |
Lagerblad
|
1 |
Köttbuljong
|
1 liter |
Dillsås:
Svenskt Smör från Arla®
|
2 msk |
---|---|
Vetemjöl
|
3 msk |
Arla Ko® Syrad grädde
|
1 dl |
Färsk dill
|
1 kruka |
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
Strösocker
|
2 msk |
Gör så här
Dillsås:
Markera receptet som tillagat
Vill du ha en vit sås med hackad dill i, hoppa över momentet med att mixa såsen slät med dillstjälkar och vänd ner all hackad dill precis innan servering.
Näringsvärden, per port exkl tillbehör
Energi:
375 kcal
Näringsvärden per port exkl tillbehör | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Fett: | 18 g |
Kolhydrater: | 22 g |

