Kycklingsallad à la Gustav

Kycklingsallad à la Gustav

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(206 st)

Recept på snabb kycklingssallad med matig avokado som får sin sälta från knaprigt bacon och vällagrad ost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 350 g kycklingbröstfilé
  • 2 tsk grillkrydda
  • 140 g bacon
  • 150 g körsbärstomater, gärna olika färger
  • 50 g rädisor
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 huvud romansallad

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Krydda kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  3. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt kyckling och bacon svalna.
  4. Skär tomater och rädisor i halvor. Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär kycklinfilén i skivor. Skölj och riv salladen
  5. Blanda crème fraiche med dill, peppar, salt och vinäger.
  6. Varva ingredienserna till salladen på ett stort fat eller 4 tallrikar. Hyvla över ost, strö över krutonger och servera med crème fraiche.

Tips:

Romansalladshuvudet kan även bytas mot 4 miniromansallad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag