Kycklingsallad à la Gustav

Kycklingsallad à la Gustav

Betyg

(166 st)

Recept på snabb kycklingssallad med matig avokado som får sin sälta från knaprigt bacon och vällagrad ost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 350 g kycklingbröstfilé
  • 2 tsk grillkrydda
  • 140 g bacon
  • 150 g körsbärstomater, gärna olika färger
  • 50 g rädisor
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 huvud romansallad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt kyckling och bacon svalna. Skär tomater och rädisor i halvor. Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär kycklinfilén i skivor. Skölj och riv salladen. Blanda crème fraiche med dill, peppar, salt och vinäger. Varva ingredienserna till salladen på ett stort fat eller 4 tallrikar. Hyvla över ost, strö över krutonger och servera med crème fraiche.

Tips:

Romansalladshuvudet kan även bytas mot 4 miniromansallad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem