Daimtårta
2 tim
Buffé
Efterrätt
•
Denna daimtårta är en riktig fullträff. Mandelbottnarna med smörkräm som toppas med fluffig vispgrädde och krispig daim kommer med all säkerhet att göra succé.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smörkräm:
Topping:
Tårtan är lätt att förbereda. Den går bra att frysa och kan förvaras väl övertäckt i frysen upp till två veckor.
Äggkrämen sjuds under vispning i en tjockbottnad kastrull till 82–84°, då är den tillräckligt tjock. Men var försiktig så den inte koagulerar.
Energi:
495 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 38 g |
Ingredienser
Mandelbottnar:
Äggvitor
|
5 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Mandelmjöl
|
4 dl |
Smörkräm:
Äggulor
|
5 |
---|---|
Strösocker
|
1½ dl |
1 dl | |
Vaniljpulver
|
1 krm |
175 g |
Topping:
3 dl | |
Daim
|
1 |
Färska bär, t ex björnbär
|