Crudité med ägg

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Crudité med ägg

Crudité är en typisk fransk lunchrätt med råa grönsaker som äts med en god, kall sås. Servera gärna crudité med ett gott hembakat bröd till.

Ingredienser

Morötter
2
Rödbetor
2
Kokt färskpotatisar
6
Rädisor
1 knippe
Färsk lök
1
Kokta ägg
4
Gourmetsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Sås:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Skala och riv morötter och rödbetor var för sig. Skiva potatis och rädisor. Skala och skiva löken.
  • Skala och dela äggen i halvor.
  • Lägg upp allt i grupper på ett stort fat. Salta och peppra. Servera med såsen och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

465 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/crudite-med-agg/