Crudité med ägg

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Crudité med ägg

En klassisk rätt där råvarorna får stå i centrum är crudité – ett franskt sätt att servera färska grönsaker tillsammans med en kall sås. I den här varianten kompletteras de krispiga grönsakerna med frukt, kokta ägg och goda dippsåser. Perfekt som en lätt lunch eller ett fräscht inslag på buffébordet. Kom ihåg att välja de råvaror som är i säsong!

Ingredienser

Kokta ägg
4
Knipp morötter
2 - 3
Sparrisbroccoli
100 g
Kokt färsk grön sparris
100 g
Päron
1
Nektarin
1
Röd endive
1
Liten kålrabbi
1

Såser:

2 dl
Majonnäs eller aioli
1 dl

Gör så här

  • Koka äggen 7-8 min.
  • Skölj alla grönsaker noggrant. Skala morötterna om det behövs och halvera. Koka sparris och broccoli i lättsaltat vatten i ca 2 min. Skölj i kallt vatten direkt efteråt.
  • Skär päron och nektarin i bitar. Lägg gärna i citronvatten en kort stund för att undvika att de mörknar.
  • Dela kålrabbin i tunna skivor eller stavar. Plocka endivebladen. Skala och dela de kokta äggen i halvor.
  • Arrangera grönsaker, frukt och ägghalvor på ett stort fat. Servera med crème fraiche och majonnäs eller aioli.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

465 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/crudite-med-agg/