Crudité med ägg
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En klassisk rätt där råvarorna får stå i centrum är crudité – ett franskt sätt att servera färska grönsaker tillsammans med en kall sås. I den här varianten kompletteras de krispiga grönsakerna med frukt, kokta ägg och goda dippsåser. Perfekt som en lätt lunch eller ett fräscht inslag på buffébordet. Kom ihåg att välja de råvaror som är i säsong!
Ingredienser
Kokta ägg
|
4 |
---|---|
Knipp morötter
|
2 - 3 |
Sparrisbroccoli
|
100 g |
Kokt färsk grön sparris
|
100 g |
Päron
|
1 |
Nektarin
|
1 |
Röd endive
|
1 |
Liten kålrabbi
|
1 |
Såser:
2 dl | |
Majonnäs eller aioli
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
465 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 66 g |
Fett: | 12 g |

