Crostini med parmaskinka och ost

Crostini med parmaskinka och ost

Betyg

(5 st)

Crostini passar bra till förrätt eller som tilltugg. Detta är crostini med härlig parmaskinka, ädelost och en tomatröra med torkade, hackade oliver. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g Castello® Blue Blue
  • 100 g svarta kärnfria oliver i vatten
  • 2 plommontomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 8 skivor baguette skurna på snedden
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 msk olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Låt oliverna rinna av i en sil. Torka dem i mikro på högsta effekt 4-5 min. Låt kallna och hacka dem grovt. Dela tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomaterna i små bitar. Skala och finhacka löken. Blanda lök och tomat med 1 msk olivolja, salt och peppar. Sätt ugnen på 225°. Droppa lite olivolja på brödskivorna och rosta dem högt upp i ugnen 2-3 min. Skär osten i 8 skivor. Dela skinkskivorna på mitten. Lägg skinka, ost och tomatröra på bröden. Toppa med torkade oliver.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem