Crostini med parmaskinka och ost

Crostini med parmaskinka och ost

15 min Buffé Förrätt
Crostini passar bra till förrätt eller som tilltugg. Detta är crostini med härlig parmaskinka, ädelost och en tomatröra med torkade, hackade oliver. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Låt oliverna rinna av i en sil. Torka dem i mikro på högsta effekt 4-5 min. Låt kallna och hacka dem grovt.
  • Dela tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomaterna i små bitar. Skala och finhacka löken. Blanda lök och tomat med 1 msk olivolja, salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Droppa lite olivolja på brödskivorna och rosta dem högt upp i ugnen 2-3 min.
  • Skär osten i 8 skivor. Dela skinkskivorna på mitten.
  • Lägg skinka, ost och tomatröra på bröden. Toppa med torkade oliver.
Klart!

Ingredienser

150 g
Svarta kärnfria oliver i vatten
100 g
Plommontomater
2
Schalottenlök
1
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Baguette skurna på snedden
8 skivor
Parmaskinka
4 skivor
Olivolja
4 msk