Pizzetta bianca med örter och pancetta

Pizzetta bianca med örter och pancetta

Betyg

(0 st)

Små och goda pizzor utan tomatsås toppade med ost, pancetta och massor med färska örter. Servera pizzorna som plockmat en fredagkväll, aptitretare eller på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg:

  • 2 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Pizzetta:

  • 2 svartrötter
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 30 g rucola
  • 1 dl plockad färsk basilika
  • 1 msk färsk timjan
  • ½ dl olivolja
  • 75 g Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
  • 50 g Kvibille® cheddar riven Riven ost Cheddar 32%
  • 8 skivor pancetta

Gör så här:

Gör så här:

Pizzadeg:

Värm vattnet till 37°. Smula jästen och rör samman med vatten, honung och olivolja, gärna i en köksmaskin. Tillsätt mjölet och blanda på låg hastighet ca 10 min till en smidig deg. Tillsätt salt och blanda ytterligare några minuter. Låt jäsa till dubbel storlek under handduk ca 30 min.

Pizzetta:

Sätt ugnen på 250°. Skala svartrötterna och dela dem en gång på mitten. Koka dem mjuka i saltat vatten och spola dem kalla. Skär i tunna skivor. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hacka rucola och basilika grovt och blanda med lök, vitlök, timjan och olivolja. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut till tunna ovaler och lägg dem på en plåt. Lägg på ostarna och svartrot och ringla över örtoljan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min. Toppa med pancetta och garnera gärna med extra örter och rucola.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem