Patatas bravas

Patatas bravas

Buffé Förrätt
Patatas bravas är en självklarhet om det ska bjudas på tapas. Det är i all sin enkelhet en väldigt härlig liten rätt bestående av rostad potatis, rökig tomatsås och ailoi. Toppa med färsk persilja och servera till dina övriga tapasfavoriter.
https://www.arla.se/recept/patatas-bravas/

Gör så här

Potatis:
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skär potatisen i små klyftor eller bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med smör-& rapsolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg och är krispiga.
Bravasås:
  • Skala och krossa vitlöken. Fräs den i smör-&rapsolja 2-3 min.
  • Tillsätt rökt paprikapulver, cayenne, tomater, socker och lite salt. Sjud ca 10 min. Mixa såsen slät. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Yoghurtaioli:
  • Blanda yoghurt med finriven vitlök, senap, olja, salt och nymalen svartpeppar.
Servering:
  • Blanda varm potatis med bravasåsen. Lägg upp på ett fat. Ringla över yoghurtaioli och strö över persilja.
Klart!
Energi:

433 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Potatis
1 kg
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Bravasås:
Vitlöksklyftor
3
2 msk
Rökt paprikapulver
2 tsk
Cayennepeppar
2 krm
Krossade tomater
400 g
Strösocker
1 tsk
Salt och svartpeppar
Yoghurtaioli:
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Dijonsenap
1 tsk
Kallpressad olivolja
1 msk
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, till servering