Patatas bravas
•
Patatas bravas är en självklarhet om det ska bjudas på tapas. Det är i all sin enkelhet en väldigt härlig liten rätt bestående av rostad potatis, rökig tomatsås och ailoi. Toppa med färsk persilja och servera till dina övriga tapasfavoriter.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Potatis:
Bravasås:
Yoghurtaioli:
Servering:
Energi:
433 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 50 g |
Fett: | 21 g |
Ingredienser
Potatis
|
1 kg |
---|---|
2 msk | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Bravasås:
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
2 msk | |
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
Cayennepeppar
|
2 krm |
Krossade tomater
|
400 g |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt och svartpeppar
|
Yoghurtaioli:
2 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Färsk persilja, till servering
|
---|