Patatas bravas

Patatas bravas

Buffé Förrätt
Patatas bravas är en självklarhet om det ska bjudas på tapas. Det är i all sin enkelhet en väldigt härlig liten rätt bestående av rostad potatis, rökig tomatsås och ailoi. Toppa med färsk persilja och servera till dina övriga tapasfavoriter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/patatas-bravas/

Gör så här

Potatis:
  • Värm ugnen till 225°
  • Skär potatisen i små klyftor eller bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med smör-& rapsolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg och är krispiga.
Bravasås:
  • Skala och krossa vitlöken. Fräs den i smör-&rapsolja 2-3 min.
  • Tillsätt rökt paprikapulver, cayenne, tomater, socker och lite salt. Sjud ca 10 min. Mixa såsen slät. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Yoghurtaioli:
  • Blanda yoghurt med finriven vitlök, senap, olja, salt och nymalen svartpeppar.
Servering:
  • Blanda varm potatis med bravasåsen. Lägg upp på ett fat. Ringla över yoghurtaioli och strö över persilja.
Klart!
Energi:

433 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Potatis
1 kg
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Bravasås:
Vitlöksklyftor
3
2 msk
Rökt paprikapulver
2 tsk
Cayennepeppar
2 krm
Krossade tomater
400 g
Strösocker
1 tsk
Salt och svartpeppar
Yoghurtaioli:
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Dijonsenap
1 tsk
Kallpressad olivolja
1 msk
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, till servering