Crème brulée med rårörda jorgubbar

Crème brulée med rårörda jorgubbar

Betyg

(185 st)

Denna crème brulée behöver inte kokas utan får istället stå till sig några timmar i kylen. Servera med fräscha, goda jordgubbar. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • rårörda jordgubbar

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa ihop alla ingredienser utom råsockret i en bunke. Låt stå övertäckt i kyl minst 1 tim men helst över natten. Sätt ugnen på 100°. Sila blandningen och häll den i portionsformar. Baka i mitten av ugnen 50–60 min tills de stannar. Låt kallna. Sätt ugnen på grill. Strö råsocker på bruléerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka 1 min eller bränn av med brännare.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem