Choklad brulée

Choklad brulée

Betyg

(41 st)

En crème brulée för finsmakare, med smak av kakao och valnötter på toppen. Denna choklad brulée är en perfekt avrundning på en riktigt god middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop grädde, mjölk, socker och kakao i en kastrull. Koka upp. Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten. Vid serveringen: Sätt ugnen på ”grill”, högsta värme. Strö råsocker på bruléformarna och gratinera under grillen, men låt ugnsluckan vara öppen. Låt stå någon minut tills sockret har smält och fått färg. Passa dem noga. Sikta över lite kakao och garnera med valnötter.

Tips:

Råsocker kan bytas ut mot farinsocker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem