Crème brulée smaksatt med citron

Crème brulée smaksatt med citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(67 st)

En klassisk crème brulée med fräsch, mild smak av citron. För att få crème brulée extra knäckig kan du sockra och bränna två gånger.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med hjälp av en kniv. Skär tunna remsor av citronskalet med en potatisskalare. Blanda vaniljstång, vaniljfrön, citronskal, grädde och mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt kallna. Rör samman socker och äggulor. Sila över gräddmjölken och rör om noga. Häll blandningen i ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i vattenbad och grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min tills krämen börjar stelna. De stelnar ytterligare när de kallnat. Förvara i kyl till strax före servering. Strö råsocker jämnt i formarna och bränn av dem med en gasbrännare eller under grill i ugnen tills sockret smält och fått fin brun färg.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: