Kyckling i jordnötssås

Kyckling i jordnötssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(396 st)

Vi smyger ner svenska äpplen i den indonesiska jordnötssåsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 äpplen
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 tsk hackad färsk röd chili
  • 2 msk jordnötssmör
  • rivet skal och saft av ½ lime
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem