Clementin- och rosmarinmarinad

10 min
Arbetstid: 10 min
Clementin- och rosmarinmarinad

Fruktig marinad till fläskkött men även till lamm och kyckling. Är clementinsäsongen över går det bra att använda apelsinskal.

Ingredienser

3 msk
Clementiner
rivet skal av 2
Kinesisk soja
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 msk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en skål.
  • Låt kött eller kyckling ligga i marinaden, gärna i en plastpåse, minst 2 tim. Vänd efter halva tiden.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

118 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 0,7 % 0,2 g
Fett: 68,3 % 9,1 g
Kolhydrater: 31 % 9 g
https://www.arla.se/recept/clementin--och-rosmarinmarinad/