Citronkaka

Citronkaka

1 tim
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
En riktigt maffig citronkaka bakad med både mandelmjöl och vetemjöl. Citronskalet används i kakan och saften till glasyren, inget ska gå till spillo! Det är även fint att garnera citronkakan med lite blåa vallmofrön. Kakan är mäktig, så den räcker till många fikasugna!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smörj en brödform, ca 2 liter.
  • Vispa smör, socker och finrivet citronskal på hög hastighet i cirka 3 min. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner i smeten med mjölken. Blanda väl.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 1 timme, tills den är helt genombakad.
Glasyr:
  • Häll florsocker i en bunke. Tillsätt pressad citronsaft. Vispa till en slät kräm.
  • Bred glasyren över den kalla citronkakan.
Klart!
Energi:

345 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 18 g

Ingredienser

225 g
Strösocker
3 dl
Ekologisk citroner, finrivet skal
2
Vetemjöl
4 dl
Mandelmjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
½ tsk
Ägg
3
1 dl
Glasyr:
Florsocker
3 dl
Citronsaft
2 - 3 msk