Citronkaka med vallmo

Citronkaka med vallmo

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(118 st)

Vår vackra citronkaka är kryddad med blått vallmofrö som även ger god smak. Smetana i såväl smet som glasyr ger en syrlig fräschör.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Glasyr:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smetana, citronsaft och citronskal. Rör till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa smetana och florsocker till en fast kräm och bred över kakan.

Skriv ut

Källa: