Citronkaka med vallmo

Citronkaka med vallmo

1 tim
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Vår vackra citronkaka är kryddad med blått vallmofrö som även ger god smak. Smetana i såväl smet som glasyr ger en syrlig fräschör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronkaka-med-vallmo/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
  • Tillsätt smetana, citronsaft och citronskal. Rör till sist ner det smälta smöret.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa smetana och florsocker till en fast kräm och bred över kakan.
Klart!

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Blå vallmofrön
¾ dl
1 dl
Citron
rivet skal och pressad saft av 1
Glasyr:
1 dl
Florsocker
1 dl