
Citronkaka med vallmo
Vår vackra citronkaka är kryddad med blått vallmofrö som även ger god smak. Smetana i såväl smet som glasyr ger en syrlig fräschör.
Ingredienser
Receptet gäller för 10 bitar
-
100 g smält Arla® Svenskt Smör
- 2 ägg
- 2½ dl strösocker
- 2½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ¾ dl blå vallmofrön
-
1 dl Arla Köket® smetana
- rivet skal och pressad saft av 1 citron
Glasyr:
-
1 dl Arla Köket® smetana
- 1 dl florsocker
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smetana, citronsaft och citronskal. Rör till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa smetana och florsocker till en fast kräm och bred över kakan.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut