Citronkaka med vallmo

Citronkaka med vallmo

Betyg

(113 st)

Vår vackra citronkaka är kryddad med blått vallmofrö som även ger god smak. Smetana i såväl smet som glasyr ger en syrlig fräschör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Glasyr:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smetana, citronsaft och citronskal. Rör till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa smetana och florsocker till en fast kräm och bred över kakan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem