Citron- och vallmokaka
1 tim
Mellanmål
Efterrätt
Går att frysa
•
Denna underbart saftig, syrlig och mjuka citron- och vallmokaka blir lätt en favorit på fikabordet. Den håller sig saftig och god i flera dagar. Vallmofröna ger både god smak och ett vackert resultat.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Glasyr:
Ingredienser
Vetemjöl
|
4 dl |
---|---|
Mandelmjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Blå vallmofrön
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
225 g | |
Strösocker
|
5 dl |
Ekologiska citroner
|
2 |
Ägg
|
4 |
1 dl |
Strösocker
|
2 dl |
---|
Glasyr:
Florsocker
|
3 dl |
---|---|
Citron
|
1 |
Blå vallmofrön
|
2 msk |