Kycklingcurry med ris

Kycklingcurry med ris

Betyg

(92 st)

Njut en lättlagad kycklingrätt med indiska dofter, smaker och färger

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • ½ msk tomatpuré
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 krm chilipulver
  • ½ dl vatten
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 dl basmatiris
  • ½ gurkor
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en panna. Salta och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och crème fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja. Skär gurka, paprika och tomat i små bitar och blanda med riset och servera till grytan.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem