Ceviche på räkor

30 min Förrätt
Ceviche på räkor

Ceviche på räkor som marinerats i lime, chili och hemgjord mangosalsa blir mumsigt både som förrätt eller tilltugg. Servera på nachos - gott och enkelt!

Ingredienser

Skalade räkor
150 g
Fryst mango, tinad
250 g
Lime
saft av 2
Strimlad färsk mynta
3 msk
Finhackad vitlöksklyfta
1
Finhackad röd chili
1 msk
Salt
½ tsk
150 g
Nachochips
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Blanda räkor, mango, lime, mynta, vitlök, chili och salt i en skål. Ställ i kylen minst 1 timme.
  • Vispa upp färskosten med elvisp.
  • Servera räkceviche med nachos, färskost och koriander.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

173 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,7 % 9,2 g
Fett: 51,7 % 10,1 g
Kolhydrater: 26,6 % 11,3 g
https://www.arla.se/recept/ceviche-pa-rakor/