Sallad med ceviche och koriandersås

Sallad med ceviche och koriandersås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g laxfilé fryst i minst 2 dygn
  • 250 g fryst mango
  • saft av 3 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl quinoa
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 200 g fänkål
  • 65 g blandad grönsallad

Sås:

Gör så här

Gör så här

Tina lax och mango. Skär laxen i strimlor. Blanda limesaft, salt och sambal oelek i en skål. Lägg i laxen och rör om. Låt stå kallt 2 tim. Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna. Rör ihop såsen. Strimla fänkålen och blanda med mango och sallad. Fördela laxen på salladen. Servera med såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa: