Sallad med ceviche och koriandersås

Sallad med ceviche och koriandersås

60+ min Huvudrätt
Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-med-ceviche-och-koriandersas/

Gör så här

  • Tina lax och skär den i strimlor.
  • Blanda limesaft, salt och sambal oelek i en skål. Lägg i laxen och rör om. Låt stå kallt 2 tim.
  • Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna.
  • Rör ihop såsen.
  • Strimla fänkålen och blanda med mango, quinoa och sallad. Lägg salladen på ett fat och fördela laxen på salladen.
  • Servera med såsen.
Klart!
Energi:

515 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 58 g

Ingredienser

Laxfilé fryst i minst 2 dygn
400 g
Lime
saft av 3
Salt
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Quinoa
3 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Fryst mango, tinad
250 g
Fänkål
200 g
Blandad grönsallad
65 g
Sås:
2 dl
Hackad färsk koriander
1 dl
Salt
1 krm