Sallad med ceviche och koriandersås

Sallad med ceviche och koriandersås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g laxfilé fryst i minst 2 dygn
  • 250 g fryst mango
  • saft av 3 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl quinoa
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 200 g fänkål
  • 65 g blandad grönsallad

Sås:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Tina lax och mango. Skär laxen i strimlor. Blanda limesaft, salt och sambal oelek i en skål. Lägg i laxen och rör om. Låt stå kallt 2 tim. Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen och låt den kallna. Rör ihop såsen. Strimla fänkålen och blanda med mango och sallad. Fördela laxen på salladen. Servera med såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag