Ceviche på räkor med gurkyoghurt

Ceviche på räkor med gurkyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(65 st)

En nordisk cheviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Marinad:

  • ½ dl citronsaft
  • ½ msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ hackad röd chili
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

Gör så här

Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg räkorna i marinaden, låt stå i kyl ca 1 tim. Ta upp räkorna och låt dem rinna av, men spara marinaden. Blanda marinaden med yoghurten. Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurtmarinaden. Fördela gurksalladen i glas. Toppa med räkorna och strö över koriander.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag