Ceviche på räkor med gurkyoghurt

Ceviche på räkor med gurkyoghurt

1 tim Förrätt
En nordisk cheviche gjord på räkor istället för rå fisk är en perfekt entrérätt att välkomna gästerna med. Tänk på att låta alla ingredienser vara riktigt kalla. Toppa med koriander precis innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ceviche-pa-rakor-med-gurkyoghurt/

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg räkorna i marinaden, låt stå i kyl ca 1 tim.
  • Ta upp räkorna och låt dem rinna av, men spara marinaden. Blanda marinaden med yoghurten.
  • Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurtmarinaden.
  • Fördela gurksalladen i glas. Toppa med räkorna och strö över koriander.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Marinad:
Citronsaft
½ dl
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Hackad röd chili
½
Flytande honung
1 tsk
Skalade räkor
200 g
½ dl
Gurka
½
Hackad färsk koriander
2 msk