Cappuccino på vita bönor med chorizo
Budget

Cappuccino på vita bönor med chorizo

45 min Förrätt
Vår cappuccino är en luftig och skummig soppa med kycklingbiljong som bas. Mixa soppan precis innan servering och toppa med rostad paprika och chorizo. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Dela och kärna ur paprikorna.
  • Lägg dem på en plåt med skalet upp och rosta i mitten av ugnen 10-15 min tills paprikorna fått färg, de ska bli mörka.
  • Låt svalna och dra av skalen. Strimla dem och lägg åt sidan.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Koka lök, vitlök, timjan, lagerblad och 50 g av chorizon i buljongen ca 10 min.
  • Tillsätt kokta vita bönor och koka ytterligare 10 min.
  • Ta upp korv och lagerblad och mixa soppan slät.Tillsätt grädde, mjölk och crème fraiche, låt det bli varmt.
  • Smula eller skiva resten av chorizon och stek den knaprig.
  • Mixa soppan skummig och toppa med paprika och chorizo. Garnera med färsk timjan.
Klart!
Tips:

Råkorv är precis som det låter, rå korv. Du hittar den bland övriga korvar i charkdisken.

Energi:

355 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Röda paprikor
2
Schalottenlökar
4
Vitlöksklyfta
1
Färsk timjan
2 kvistar
Lagerblad
1
Chorizo, gärna rå
150 g
Kycklingbuljong
6 dl
Kokta vita bönor
150 g
1 dl
1 dl
1 dl
Salt
2 krm