Cappuccino på vita bönor med chorizo

Cappuccino på vita bönor med chorizo

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Vår cappuccino är en luftig och skummig soppa med kycklingbiljong som bas. Mixa soppan precis innan servering och toppa med rostad paprika och chorizo.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på en plåt med skalet upp och rosta i mitten av ugnen 10-15 min tills paprikorna fått färg, de ska bli mörka. Låt svalna och dra av skalen. Strimla och lägg åt sidan. Skala och hacka lök och vitlök. Koka lök, vitlök, timjan, lagerblad och 50 g av chorizon i buljongen ca 10 min. Tillsätt kokta vita bönor och koka ytterligare 10 min. Ta upp korv och lagerblad och mixa soppan slät. Tillsätt grädde, mjölk och crème fraiche, låt det bli varmt. Smula eller skiva resten av chorizon och stek den knaprig. Mixa soppan skummig och toppa med paprika och chorizo. Garnera med färsk timjan.

Tips:

Råkorv är precis som det låter, rå korv. Du hittar den bland överiga korvar i charkdisken.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem