Bolognese på högrev

Lätt köttgryta
Enkel grund till köttgryta; inget stekande, bara koka, frysa in och ta fram den mängd du behöver då det är dags för tillagning.
Ingredienser
Receptet gäller för 10 port
- 1¼ kg benfri högrev
- 2 gula lökar
- 1 liter vatten
- 2 tärningar köttbuljong
- ½ tsk svartpeppar
- 4 msk tomatpuré
- 2 msk soja
- 2 msk vetemjöl
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Gör så här
Gör så här
- Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i lök, buljong, peppar, tomatpuré, soja och kött.
- åt grytan koka ca 1 tim. Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen och crème fraiche. Låt grytan koka 5 min till.
- Låt grytan kallna. Frys in i formar, lagom stora till en måltid.
Tips:
Grytan kan även göras på rostbiff.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 240 kcal
- Protein: 25 g
- Kolhydrater: 5 g
- Fett: 13 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Vardagsmat 2007