Lätt köttgryta

Lätt köttgryta

Betyg

(308 st)

Enkel grund till köttgryta; inget stekande, bara koka, frysa in och ta fram den mängd du behöver då det är dags för tillagning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

  • 1¼ kg benfri högrev
  • 2 gula lökar
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • ½ tsk svartpeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i lök, buljong, peppar, tomatpuré, soja och kött. Låt grytan koka ca 1 tim. Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen och crème fraiche. Låt grytan koka 5 min till. Låt grytan kallna. Frys in i formar, lagom stora till en måltid.

Tips:

Grytan kan även göras på rostbiff.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 240 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem