Tacogryta

Tacogryta

30 min
Huvudrätt
Denna tacogryta går snabbt att laga. Vi har valt att använda oss av lövbiff så grytan snabbt kan stå på bordet till alla hungriga taco-lovers! Grytan är smaksatt med klassisk tacokrydda. Toppa den sedan med limedoftande gurksallad och riven ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tacogryta/

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär köttet i cm-breda remsor. Skala och skiva lök och vitlök. Skiva svampen.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Bryn köttet i omgångar tills det fått fin färg. Lägg över i en gryta.
  • Fräs lök och vitlök i stekpannan tills löken är mjuk. Häll över i grytan.
  • Stek svampen i stekpannan tills den fått fin färg. Lägg över i grytan.
  • Häll på tacokrydda, krossade tomater, salt och crème fraiche. Koka ca 10 min. Smaka av med salt.
  • Gör gurksalladen. Tärna gurkan. Strimla salladslöken. Grovhacka koriander. Blanda allt i en skål med pressad limesaft. Smaka av med salt.
  • Toppa tacogrytan med ost, salladslök och koriander. Servera med ris.
Klart!

Ingredienser

Lövbiff
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Champinjoner
250 g
Taco kryddmix
1 påse
Krossade tomater
400 g
Salt
1 tsk
2 dl
Gurksallad:
Gurka
1
Salladslök
1 knippe
Färsk koriander
1 kruka
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Till servering:
Ris, till servering
3½ dl
150 g