Bygårdens köttgryta
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
En sagolik köttgryta på högrev som går åt i ett nafs! Ännu godare blir köttgrytan om man gör den dagen innan.
Ingredienser
|
Benfri högrev
|
750 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Stora morötter
|
2 |
|
Kålrötter
|
ca 300 g |
|
Purjolök
|
1 |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
| 2 dl | |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
|
Hackad färsk timjan
|
3 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor. Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och Präst®.
Näringsvärden, per port
Energi:
382 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 28,5 % | 26,8 g |
| Fett: | 59,5 % | 25,7 g |
| Kolhydrater: | 12 % | 11,3 g |