Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Brysselkål med vitost
Brysselkål med vitost
30 min
Buffé
Huvudrätt
Förrätt
•
Se kommentarer
Överraska med denna spännande brysselkål. Rostad mandel, rödlök och smulad, smakrik ost lyfter brysselkålen till nya dimensioner.
Andra liknande recept
60+ min
Porterstek
(193)
Älgstek i ugn
(51)
Budget
20 min
Kokt brysselkål
(10)
Budget
40 min
Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör
(34)
60+ min
Hjortytterfilé med rödvinssås smaksatt med choklad
(117)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala och skiva rödlöken tunt.
Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr, varm stekpanna.
Koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min för färsk och ca 3 min för fryst. Fräs den i smöret i en panna 2–3 min.
Rör i löken, mandeln och smula över osten.
Klart!
Ingredienser
Brysselkål
500 g
Rödlök
½
Mandel
1 dl
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Apetina® vitost 20%
150 g
Andra liknande recept
60+ min
Porterstek
(193)
Älgstek i ugn
(51)
Budget
20 min
Kokt brysselkål
(10)
Budget
40 min
Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör
(34)
60+ min
Hjortytterfilé med rödvinssås smaksatt med choklad
(117)
60+ min
Broccoli- och brysselkålspaj med getost
(52)
60+ min
Torskbiffar med skummig dillsås - Årets rätt 2020
(29)
40 min
Gräddkokt kål i ugn med korv
(83)
Budget
60+ min
Brysselkålspaj
(144)
20 min
Pilgrimsmusslor asian style
(84)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum