Brysselkål i senapsgrädde

20 min Huvudrätt Lunch Middag

Härlig brysselkål i len grädde som smaksatts med senap och oliver - en lite annorlunda och jättegod smakkombination.

Ingredienser

Färsk eller fryst brysselkål
300 g
Rödlök
1
2 dl
Svartpeppar
1 krm
Svarta oliver
50 g
Dijonsenap
2 tsk
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
  • Lägg i brysselkålen och häll på grädden. Smaksätt med senap, salt och peppar.
  • Låt kålen koka på svag värme utan lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk.
  • Rör ner oliverna i grytan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

243 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,1 g
Protein: 7 % 4,2 g
Fett: 80,9 % 22,2 g
Kolhydrater: 12,1 % 7,2 g
https://www.arla.se/recept/brysselkal-i-senapsgradde/