Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Brysselkål i saffransgrädde
Brysselkål i saffransgrädde
20 min
•
Se kommentarer
Brysselkål är både nyttigt och gott! Saffran och lite pressad citron i grädden gör smaksättningen fulländad.
Andra liknande recept
60+ min
Porterstek
(194)
Budget
20 min
Kokt brysselkål
(10)
Älgstek i ugn
(55)
Budget
40 min
Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör
(34)
40 min
Gräddkokt kål i ugn med korv
(83)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
Lägg i brysselkålen och häll på grädden.
Smaksätt med saffran, citron, salt och peppar.
Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk.
Klart!
Ingredienser
Brysselkål
500 g
Rödlök
1
Svenskt Smör från Arla®
Arla Köket® Vispgrädde
2 dl
Saffran à 0,5 g
¼ pkt
Pressad citron
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Andra liknande recept
60+ min
Porterstek
(194)
Budget
20 min
Kokt brysselkål
(10)
Älgstek i ugn
(55)
Budget
40 min
Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör
(34)
40 min
Gräddkokt kål i ugn med korv
(83)
60+ min
Torskbiffar med skummig dillsås - Årets rätt 2020
(29)
60+ min
Hjortytterfilé med rödvinssås smaksatt med choklad
(117)
60+ min
Broccoli- och brysselkålspaj med getost
(52)
25 min
Biffgryta med apelsin
(206)
20 min
Pilgrimsmusslor asian style
(84)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum