Brysselkål i saffransgrädde

20 min
Arbetstid: 20 min
Tillbehör
Brysselkål i saffransgrädde

Brysselkål är både nyttigt och gott! Saffran och lite pressad citron i grädden gör smaksättningen fulländad.

Ingredienser

Brysselkål
500 g
Rödlök
1
2 dl
Saffran à 0,5 g
¼ pkt
Pressad citron
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
  • Lägg i brysselkålen och häll på grädden.
  • Smaksätt med saffran, citron, salt och peppar.
  • Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

223 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,7 g
Protein: 10,2 % 5,6 g
Fett: 73 % 18,4 g
Kolhydrater: 16,8 % 9,2 g
https://www.arla.se/recept/brysselkal-i-saffransgradde/