Broccolipaj med purjolök

Broccolipaj med purjolök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(772 st)

1 tim

En matig och god broccolipaj där pajskalet blir extra knaprigt med lite linfrön i degen. Servera gärna sallad och kanske lite kallskuret eller rökt lax till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Äggstanning:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka samman smör, mjöl och linfrön för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Nagga botten med en gaffel och låt stå i frys 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  4. Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av. Ansa och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken.
  5. Fräs löken i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg.
  6. Riv osten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen.
  7. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 54 g

Skriv ut

Källa: