Påskpaj

Påskpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(134 st)

Vår påskpaj har broccoli, rökt skinka och smakrik riven ost i fyllningen. Påskpajen är jättegod tillsamman med en enkel, fräsch sallad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Gör så här

  1. Hackan samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl minst 30 min.
  2. Dela broccolin i buketter och bitar. Skär skinkan i små tärningar och fräs dem i smör i en panna. Strö över mjölet och tillsätt grädde och fond. Rör om och låt koka 3-5 min.
  3. Sätt ugnen på 225º. Kavla ut ⅔ av pajdegen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och nagga bottnen.
  4. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut den i remsor. Strö resten av osten i botten på pajskalet. Fördela broccolin på osten och häll över såsen.
  5. Lägg remsorna i ett mönster på pajen och pensla med uppvispat ägg. Baka i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa: