Påskpaj

Påskpaj

Betyg

(112 st)

Vår påskpaj har broccoli, rökt skinka och smakrik riven ost i fyllningen. Påskpajen är jättegod tillsamman med en enkel, fräsch sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här:

Gör så här:

Hackan samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl minst 30 min. Dela broccolin i buketter och bitar. Skär skinkan i små tärningar och fräs dem i smör i en panna. Strö över mjölet och tillsätt grädde och fond. Rör om och låt koka 3-5 min. Ta från värmen och rör ner äggulor och 1 dl av osten. Sätt ugnen på 225º. Kavla ut 2/3 av pajdegen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och nagga bottnen. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut den i remsor. Strö resten av osten i botten på pajskalet. Fördela broccolin på osten och häll över såsen. Lägg remsorna i ett mönster på pajen och pensla med uppvispat ägg. Baka i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem