Broccolipaj med ädelost

Broccolipaj med ädelost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(218 st)

Klassiska smaker i fyllningen och pajdeg på glutenfritt bovetemjöl.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skär broccolin i små bitar. Koka den 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, kvarg, salt och peppar. Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 min.
  5. Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa: