Broccolipaj med ädelost

Broccolipaj med ädelost

1 tim Huvudrätt
Broccoli och ädelost är en strålande smakkombination. Denna vegetariska paj är lätt att laga. Servera den gärna med en krispig sallad. Denna paj passar utmärkt att servera på en buffé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/broccolipaj-med-adelost/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Skär broccolin i små bitar. Koka den 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  • Vispa ihop ägg, grädde, ädel creme, salt och peppar. Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 min.
  • Fördela broccolin i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Klart!
Energi:

765 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 59 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
1½ msk
Fyllning:
Broccoli
250 g
Ägg
3
2½ dl
Kvibille® Ädel Creme
170 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm