Broccolipaj med purjolök
1 tim
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
En matig och god broccolipaj där pajskalet blir extra knaprigt med lite linfrön i degen. Servera gärna sallad och kanske lite kallskuret eller rökt lax till.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Linfrön
|
1 msk |
|
Kallt vatten
|
2 msk |
Fyllning:
|
Broccoli, eko
|
250 g |
|---|---|
|
Purjolök, eko
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
| 150 g |
Äggstanning:
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger.
Näringsvärden, per port
Energi:
751 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 13,6 % | 25,2 g |
| Fett: | 65 % | 55,2 g |
| Kolhydrater: | 21,4 % | 39,6 g |